donderdag 26 maart 2009

industrieterrein DE HORSEL te Nuth


Binnenkort hebben wij weer een gesprek met de gemeente Nuth over de voortgang van de ontgronding bij het industrieterrein de Horsel in Nuth.
Wij zullen vragen naar de mate waarin het nieuwe werkplan wordt aangehouden en hoe de afzet van het mioceenzand verloopt (men moet ervoor zorgen dat men binnen de vergunningstermijn blijft!).
Ook willen wij weten hoe het zit met de eerste fase van de herinrichting en het uitvoeren van het natuurcompensatieplan, zoals de aanleg van een haag, aanleg van bosbeplanting en een dassenburcht.

Wat ons meer zorgen baart is een nieuw ontwerpbestemmingsplan voor het bedrijventerrein de Horsel. In het kader van “bedrijven in het groen” zien wij een verdere uitbreiding richting Schinnen.
Niet duidelijk is wat er met de nieuw in te richten groeve gaat gebeuren. Zal ook hier in de loop van de tijd sprake zijn van bedrijfsvestigingen? Hoe is deze ontwikkeling te rijmen met het plan van de “Groene Waarden”?
Er schijnen plannen te bestaan om in de toekomst een ecoduct aan te leggen onder of over de A76 ter hoogte van Reymersbeek. Zal er tegen die tijd nog voldoende ruimte zijn en heeft de aanleg van dat ecoduct dan gezien de ontwikkeling van de Horsel nog nut?

Wij zijn zeer benieuwd naar de antwoorden op onze vragen. U hoort ze van ons! Dat kan al tijdens de ledenvergadering op 26 maart.

Labels:

(voor lay-outs)
Read more!