donderdag 26 maart 2009

milieuvergunning
modelvliegveldje Thermiek


Modelvliegtuigclub Thermiek heeft afgelopen jaar bij de gemeente Nuth een aanvraag ingediend voor een milieuvergunning.
Onze vereniging heeft naar aanleiding hiervan, samen met het IVN Spau-Beek , gebruik gemaakt van de gelegenheid om mondelinge zienswijzen naar voren te brengen. Onze zienswijze is dat duidelijkheid moet zijn wat betreft:


§ maximale geluidsbelasting
§ over welk gebied er mag worden gevlogen
§ de aantallen vliegtuigen die gelijktijdig mogen vliegen
§ het gebruik van straalvliegtuigjes (wij zijn tegen dit gebruik!)
§ het niet vliegen over wegen/ paden (slechts over één landbouwweg)
§ het maximaal 1x per jaar organiseren van een vliegshow (weekendevenement)

Tevens hebben wij aangegeven dat het ecologisch onderzoek, dat mede de basis vormt voor de aanvraag van de milieuvergunning, achterhaald is en dus niet meer als maatgevend kan worden beschouwd.
Overigens dient de vliegclub ook bij de gemeente Schinnen een aanvraag in te dienen voor een milieuvergunning. De “geluiden” die wij daar horen zijn toch anders dan bij de gemeente Nuth.
Men is in Schinnen veel minder positief over de aanwezigheid van dit vliegveldje op het plateau, dit in het kader van de daar te ontwikkelen “Groene Waarden”

Het lijkt dat de ontwikkeling van het groevengebied “in een stroomversnelling” komt en dat de door ons voorgestelde natuurlijke ontwikkeling steeds meer een haalbare kaart wordt. Wanneer dit inderdaad zo is moeten wij ons als bestuur ook beraden ten aanzien van onze houding tegenover de aanwezigheid van Thermiek.
In het laatste Stortfront hebben wij geschreven dat wij de vliegclub gedogen in het kader van verworven rechten (veertig jaar bevindt men zich daar). Wanneer nu gemeente(n) en andere organisaties de aanwezigheid van dit vliegveldje daar niet meer wenselijk achten én een alternatief hebben voor die club, dan zullen wij die organisaties in hun beleid volgen. Zover is het echter nog lang niet!

Ten slotte: klachten kunt u melden in het clubhuis van Thermiek. Als er gevlogen wordt, moet men daar telefonisch bereikbaar zijn. Het nummer is: 06-52333312.
(voor lay-outs)
Read more!